Aardbeienjam,
Heerlijk van het landje zo in mijn mandje. Makkelijk zelf te maken en zóveel lekkerder. Het lekkerste fruit van dit seizoen!
Nodig?
- 1 kilo aardbeien
- 200 gram rietsuiker
- 2 tl agar agar
- halve citroen
- steriele jampotjes
D.I.Y
- Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf.
- Verwarm de aardbeien in een pan met de suiker.
- Als de aardbeien wat zachter zijn geworden pureer je ze met stamper of staafmixer.
- Voeg de agar agar toe en het citroensap.
- Laat het geheel 4 minuutjes zachtjes koken.
- Je kan een theelepeltje jam op een koud bordje gieten en na een minuut kijken of je jam de gewenste dikte heeft.
- Schenk de gekookte jam in schone steriele glazen potten tot net onder de rand.
- Draai de deksel goed dicht en zet de jampotten op zijn kop, laat dit 15 minuten zo staan.
- Draai de jampotten na 15 minuten weer om, je jam is nu klaar en kan weggezet worden.
- Vergeet er niet een etiket op te doen met de inhoud en de datum.
- De jam is tenminste een half jaar houdbaar, na opening in de koelkast bewaren.