Aardbeienjam

Aardbeienjam,

Heerlijk van het landje zo in mijn mandje. Makkelijk zelf te maken en zóveel lekkerder. Het lekkerste fruit van dit seizoen!

Nodig?

  • 1 kilo aardbeien
  • 200 gram rietsuiker
  • 2 tl agar agar
  • halve citroen
  • steriele jampotjes

D.I.Y

  1. Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf.
  2. Verwarm de aardbeien in een pan met de suiker.
  3. Als de aardbeien wat zachter zijn geworden pureer je ze met stamper of staafmixer.
  4. Voeg de agar agar toe en het citroensap.
  5. Laat het geheel 4 minuutjes zachtjes koken.
  6. Je kan een theelepeltje jam op een koud bordje gieten en na een minuut kijken of je jam de gewenste dikte heeft.
  7. Schenk de gekookte jam in schone steriele glazen potten tot net onder de rand.
  8. Draai de deksel goed dicht en zet de jampotten op zijn kop, laat dit 15 minuten zo staan.
  9. Draai de jampotten na 15 minuten weer om, je jam is nu klaar en kan weggezet worden.
  10. Vergeet er niet een etiket op te doen met de inhoud en de datum.
  11. De jam is tenminste een half jaar houdbaar, na opening in de koelkast bewaren.